Run to feel better

Een tijdje geleden is me vanuit Atletiekvereniging Hera in Heerhugowaard gevraagd om een stukje te schrijven over mijn ervaringen met de cursus “Run to feel better” (voorheen: “Klaar voor de start?!”).

Coach Marianne Mulder Back on track Coaching Heerhugowaard

Klaar voor de Start?!

Van september tot december 2016 heb ik meegedaan aan de cursus “Klaar voor de Start?!” (nu “Run to feel better”). De reden dat ik graag mee wilde doen aan deze cursus was mijn wens om meer te bewegen. De enige beweging die ik kreeg, was tijdens het wandelen met onze honden…..
Extra waardevol was het feit dat er naast bewegen op de cursusavonden ook (gezondheids)voorlichting werd gegeven door een psycholoog over onderwerpen, zoals bijvoorbeeld voeding, slaap, stress en piekeren. En tot slot leek het me ook gezellig en motiverend om in groepsverband te gaan bewegen.

Leuk, leerzaam en gezellig

Tijdens de cursus was het mogelijk om te gaan wandelen of hardlopen. In eerste instantie wilde ik gaan wandelen, omdat ik bang was dat hardlopen te zwaar of te belastend zou zijn. Na de eerste cursusavond werd me duidelijk dat het hardlopen heel rustig werd opgebouwd, met veel aandacht voor de warming-up en techniek. Onder de deskundige begeleiding van Annemiek en Ellen durfde ik het wel aan om voor hardlopen te kiezen.
De twaalf weken die volgden heb ik als heel leerzaam, leuk en gezellig ervaren. In de loop van de tijd werden we als groep ook steeds hechter; we steunden en stimuleerden elkaar zoveel mogelijk. En als het wat minder ging, probeerden we elkaar te motiveren om door te gaan en weer een stap te zetten. We zijn in beweging en dat levert meer op dan thuis op de bank hangen, was ons motto.

In beweging komen

Na de twaalf weken Klaar voor de Start?! ben ik letterlijk en figuurlijk in beweging gekomen. Met nog een paar andere cursisten ben ik doorgegaan met hardlopen bij Hera met “Start to run”. Na die training kon ik 3 kilometer hardlopen. Daarna heb ik een training gevolgd, waar ik klaargestoomd werd om 5 kilometer hard te lopen tijdens de Heerhugowaard City Run.
Vervolgens ben ik lid geworden van Hera en heb ik o.a. de Dam tot Dam by night (8 kilometer) gelopen. Inmiddels heb ik zelfs twee keer meegedaan aan een run van 10 kilometer! Ik ben supertrots op deze prestatie.

Fit en meer zelfvertrouwen

Het hardlopen heeft me zoveel opgeleverd en dat gun ik anderen ook zo. Ik voel me veel fitter, slaap beter en heb minder last van sombere gevoelens. Ik heb meer leren vertrouwen op mezelf en ontdekt dat ik veel meer aankan dan ik dacht. Dit heeft er indirect ook toe geleid dat ik een coachopleiding ben gaan volgen en per 1 januari 2019 ben gestart met mijn eigen coachpraktijk Back on track Coaching!

Start cursus “Run to feel better” op 18 september 2019

Op 18 september 2019 start weer een “Run to feel better” cursus.
Ik kan het je van harte aanbevelen! Het kan je zoveel opleveren……
Op de website van Hera kun je meer informatie vinden over de cursus “Run to feel better” en onder Lees de persoonlijke ervaring van een deelneemster! kun je nogmaals lezen hoe ik het heb ervaren en wat het me heeft opgeleverd.
Tot slot is nog meer informatie over “Run to feel better” te vinden op de websites van Heerhugowaard Sport en Amici Zorgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.